Veelgestelde vragen

Wat is piepschuim?

Piepschuim is geëxpandeerd polystyreen, afgekort EPS en heeft al veertig jaar lang de reputatie van een veelzijdige kunststof met vele unieke eigenschappen. Het toepassingsgebied van dit mooie materiaal is onvoorstelbaar breed. De bouwnijverheid maakt hier veel gebruik van maar ook de verpakkingsindustrie, de tuinbouwsector en de grond-, weg- en waterbouwsector. Daarnaast is EPS ook zeer geschikt voor diverse decoratie doeleinden.

Wat zijn de eigenschappen van piepschuim?

EPS bestaat voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht en het materiaal is ongevoelig voor vocht.

Is piepschuim brand gevaarlijk?

Het EPS materiaal wat voor Piepschuim letters en vormen wordt gebruikt is brandvertragend gemodificeerd. Zie voor meer informatie www.stybenex.nl

Hoe breed is een letter?

Hoe breed is een letter bij een bepaalde hoogte? Hier kunnen is geen standaard antwoord op. Want de breedte van een letter is afhankelijk van het gekozen lettertype, de hoogte én de schrijfwijze. Ook is bijvoorbeeld een letter ”W” al 3 x zo breed al een letter “I”.
Als u alle letters op ongeveer dezelfde hoogte wilt, kies dan voor HOOFDLETTERS.

Wanneer u voor de optie hoofd- en kleine letters kiest, zal de afstand tussen het hoogste en het laagste punt van de tekst, de gekozen hoogte halen. Als voorbeeld: u wilt de naam Daan op 25 cm. De letter ”D” zal dan 25 cm hoog zijn. En de overige letters zijn dan in evenredige verhouding (zoals u het typt).

Als u bijvoorbeeld de naam Saartje besteld in de hoogte 30 cm, dan wordt de hoogte van de tekst verschaald naar de hoogste letter. In dit geval wordt de letter ”S” 30 cm en wordt de rest mee verschaald.

Is piepschuim gevaarlijk voor kinderen?

Piepschuim letters en vormen zijn bedoeld voor decoratief gebruik en is dus geen kinderspeelgoed. In principe is EPS niet gevaarlijk maar bij kinderen is in het algemeen bekend om altijd op uw hoede te zijn. EPS is veilig bij verwerking en gebruik en geeft geen irritatie aan huid, ogen of longen.

Hoe worden piepschuim letters en vormen gemaakt?

De letters en vormen worden gesmolten door een computer gestuurd apparaat met een hete gloeidraad. De gloeidraad smelt letter voor letter waardoor er in de gesloten letters en vormen een smeltsnede ontstaat.

Hoe bevestig je piepschuim letters?

U kunt de letters het beste bevestigen met posterbuddies, dubbelzijdig tape of met kit. De producten moeten wel geschikt zijn om op piepschuim te gebruiken, lees daarvoor goed de gebruiksaanwijzing op de verpakkingen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de (bijgeleverde) piepschuim handleiding.

Kunnen piepschuim letters geschilderd worden?

Standaard zijn de letters en vormen wit maar piepschuim is eenvoudig te verven in iedere gewenste kleur. Belangrijk hierbij is dat u verf gebruikt op waterbasis zoals acrylverf of latex. U kunt de vormen ook beplakken met stof, behang of ander papier zoals inpak- of scrapbookpapier. Voor inspiratie neem een kijkje in ons fotoboek.

Contour snijden

De piepschuimletters worden computergestuurd uitgesneden in 2D en in wit onbehandeld geleverd. Er kan niet voorkomen worden dat uit letters en vormen met een ‘gat’ erin (zoals de R, O, P etc.) een zaagsnede bevatten. Dit is een heel dun naadje, waar de warme gloeidraad tweemaal langsgekomen is om het ‘gat’ eruit te snijden.

Bevestigings e-mail niet ontvangen

Wanneer de bevestigings e-mail niet ontvangen is ligt dit waarschijnlijk aan een verkeerd opgegeven e-mail adres of aan de spamfilter van de computer. Controleer uw map ongewenste post. Mocht de e-mail echter ook niet in deze map staan stuur dan een mail naal info@creatiefkasteel.nl of bel met: 0348-448766 op maandag t/m vrijdag van 09:00-17:00 uur.

Hoe annuleer ik mijn bestelling?

Indien u de geplaatste bestelling wilt annuleren, kunt u per e-mail uw ordernummer en reden van annulering doorgeven. Stuur e-mail naar info@creatiefkasteel.nl. Als uw order reeds verwerkt is, is het niet mogelijk om uw bestelling te annuleren. Is uw order nog niet verwerkt ontvangt u een bevestiging hiervan. Binnen 14 dagen wordt het betaalde bedrag teruggestort. Vergeet niet uw rekeningnummer in uw e-mail te vermelden.

Hoe bestel ik Piepschuim letters en/of vormen?

1. Klik op één van de piepschuim produktfoto’s van uw keuze

2. Kies hier het formaat van de letter 10, 15, 20, 25, 30, 40, 45 of 50 cm. (breedte of hoogtemaat)

3. Kies uw gewenste letter(s) in de daarvoor bestemde balk.

4. Kies in wit of kleur naar keuze.

5. Klik op button ‘in winkelwagen’.

6. Hier kunt u uw bestelling controleren of verwijderen.

7. Bestelling afronden klik op button ‘doorgaan naar afrekenen’.

8. Vul uw persoonlijk gegevens en betalingsmethode in.

9. U ziet nu een overzicht van uw bestelling, klik op button ‘bestelling plaatsen’.

10. Als u voor ‘iDEAL’ ”PayPal” ”Sepa” heeft gekozen gaat u hier naar uw internetbankier pagina, ‘via overmaken’ gaat u direct naar stap 12.

11. U ontvangt binnen enkele ogenblikken een email bevestiging van uw bestelling. Hierin staat o.a. uw ordernummer vermeld.

12. Heeft u voor betalen ‘via overmaken’ gekozen dan ontvangt u ook een factuur via de mail. Op deze factuur staat uw bestelling en een bankrekeningnummer van Creatief Kasteel. U kunt het factuurbedrag nu overmaken naar dit rekeningnummer.

13. Wij streven er naar uw bestelling, na ontvangst betaling, zo spoedig mogelijk bij u thuis te bezorgen.

Aangezien alle producten bij ons handmatig uitgevoerd worden kan het soms iets langer duren dan u van ons gewend bent.

Ons streven is:

Piepschuim letters en vormen in wit ca. 3 werkdagen.

Piepschuim letters en vormen in kleur minimaal 5 werkdagen.

Bedrukte kleding en tassen minimaal 3 werkdagen.

 

Hoe stel ik een vraag over een specifiek artikel?

Vragen? Stuur een e-mail naar info@creatiefkasteel.nl of bel: 0348-448766 op maandag t/m vrijdag van 09:00-17:00u.

Levertijd

Aangezien alle producten bij ons handmatig uitgevoerd worden kan het soms iets langer duren dan u van ons gewend bent. Ons streven is:

Piepschuim letters en vormen in wit ca. 3 werkdagen.

Piepschuim letters en vormen in kleur minimaal 5 werkdagen.

Bedrukte kleding en tassen minimaal 3 werkdagen.

Zodra je bestelling is verzonden ontvang je hiervan bericht via de email. Als het een pakketzending betreft, ontvang je in die mail ook de track-en-trace gegevens.

Hoe dik zijn de letters?

De letters en vormen zijn standaard 2,5 – 5 en 10 cm. dik. Afwijkende diktes worden bij het produkt aangegeven.

Leveren jullie ook in het buitenland?

Ja, wij leveren ook in het buitenland.

Ik heb mijn bestelling ontvangen en zie dat sommige letters doorgesneden zijn. Hoort dat zo?

Ja, onze letters en vormen worden 2D gesneden en hierdoor kan niet voorkomen worden dat uit letters en vormen met een ‘gat’ erin (zoals de a, b, d etc.) een zaagsnede bevatten. Dit is een heel dun naadje, waar de warme gloeidraad tweemaal langsgekomen is om het ‘gat’ eruit te snijden. Vind je dit storend, dan kun je er voorzichtig wat kit of plamuur tussendoen en de delen voorzichtig op elkaar drukken.