Wat is piepschuim?

Wat is piepschuim

Geëxpandeerd polystyreen, afgekort EPS, in de volksmond piepschuim, heeft al veertig jaar lang de reputatie van een veelzijdige kunststof met vele unieke eigenschappen. Het toepassingsgebied van dit mooie materiaal is onvoorstelbaar breed. De bouwnijverheid maakt hier veel gebruik van, maar ook de verpakkingsindustrie, de tuinbouwsector en de Grond- weg- en waterbouw sector. Daarnaast  is EPS ook zeer geschikt voor diverse decoratie doeleinden. Hiervoor gebruiken wij een fijnere kwaliteit EPS.

Eigenschappen van piepschuim:

  • EPS bestaat qua volume voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht
  • EPS is zo licht als lucht
  • EPS is ongevoelig voor vocht
  • EPS is volledig recyclebaar
  • EPS die wij gebruiken is brandvertragend gemodificeerd
  • EPS is duurzaam en milieuvriendelijk
  • EPS is veilig in verwerking en gebruik

Zakelijke markt
Met meer dan 15 jaar ervaring verzorgen wij een breed pakket producten. Creatieve ideeën en moderne computertechnieken zorgen voor een optimale uitstraling. We produceren van piepschuim voor de zakelijke markt diverse opvallende vormen zoals: • Logo’s, beeldmerken en payoff’s • Letters in verschillende lettertypen, hoogtes en kleuren • Vormen als kubussen, driehoeken en cirkels. Het wordt veel toegepast bij o.a. de standbouw, interieurbouw, etaleurs, visual merchandisers, sign bedrijven en reclamebureaus, evenementen, congressen, fotoshoots,  jubilea, huwelijken, feesten en partijen etc. Voor de zakelijke markt maken wij graag een offerte op maat, hiervoor kunt u een mailtje sturen naar: info@creatiefkasteel.nl of ga naar het offerteformulier

Particulieren
Voor de particulieren hebben wij een mooie module in het leven geroepen. Hierbij kunt u kiezen uit divers lettertypen, maar inmiddels maken we bijna alle lettertypes en diverse leuke vormen op maat. Piepschuimletters en vormen zijn en trendy eyecatcher voor elke kamer! Denk hierbij aan de kinderkamer, slaapkamer, woonkamer, de hal, kantoor, school, kinderopvang… etc; U kunt het op vrijwel iedere muur plakken maar ook op de deur staat het super leuk!!

De letters en vormen worden gesmolten door een computergestuurd apparaat met een hete gloeidraad. De piepschuimplaten waar we de letters en vormen uithalen hebben een afmeting van 120 cm / 200 cm, wij hebben standaard diktes in huis van 5 cm / 10 cm / 15 cm / 20 cm en 35 cm. Andere diktes kunnen wij ook altijd voor u maken.

Standaard zijn de letters en vormen wit maar piepschuim is eenvoudig te schilderen in iedere gewenste kleur. Belangrijk hierbij is dat u een verf gebruikt op waterbasis zoals acrylverf of latex. U kunt de vormen ook heel leuk beplakken met stof, behang, of ander papier zoals inpak-, of scrapbookpapier. Het is ook zeer geschikt om er dingen in te steken zoals traktaties vlaggetjes, vlindertjes etc….

Wij hebben in onze webwinkel een aantal lettertypes en vormen voor u uitgezocht, als u de tekst van uw keuze in geeft ziet u direct hoe dit eruit gaat zien in het lettertype van uw keuze. Mocht het lettertype of de vorm die u in gedachten heeft er niet bij staan, aarzel niet en stuur ons een mailtje. Vrijwel de meeste lettertypes en vormen zijn geschikt om uit piepschuim te smelten.

Wij zitten niet vast aan de standaard maten wij kunnen alle groottes voor u maken mits het in een plaat van 120 cm / 200 cm past. Als u uw wensen kenbaar maakt zullen wij u een voorbeeldje mailen van hoe het eruit gaat zien.

Naast het piepschuim kunt u bij ons ook diverse kleuren verf bestellen. De inhoud zal voldoende zijn voor uw bestelling dit voorkomt dat u veel te grote potten moet aanschaffen bij de bouwmarkt! Binnenkort zullen wij ook diverse soorten papier en ander decoratiemateriaal aanbieden om het piepschuim mee te decoreren.

Het is mogelijk om de vormen of letters met zelfklevende stickertjes of poster buddies (non permanent) of met bison kit/Polymax (permanent) op de muur of deur te bevestigen. Ook kunt u er voor kiezen om de letters neer te zetten bijvoorbeeld voor het raam als er een kindje geboren is of in de etalage. Als de letters moeten kunnen staat kunt u dit aangeven bij uw bestelling, wij zullen de letters dan zo voor u maken dat ze kunnen staan.